Зеленський: Допомога Україні - це гарантувати, що у світі збережеться порядок, заснований на правилах

Зеленський: Допомога Україні - це гарантувати, що у світі збережеться порядок, заснований на правилах

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що підтримка України є важливим кроком для збереження світового порядку, заснованого на міжнародному праві, та запобігання новим війнам.

Про це сказав глава держави на представлені Плану перемоги у Раді.

“Якщо війна росії проти України завершиться на саміті миру та на основі міжнародного права, це переконає інших потенційних агресорів не розв'язувати інші війни”, - підкреслив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський у Раді представив план перемоги України

З його слів, якщо агресія росії досягне успіху, це створить небезпечний прецедент, який може підштовхнути до нових війн в інших регіонах, зокрема в Ізотоках, Індотихоокеанському регіоні та Африці.

“Тому доля наступних десятиліть визначається саме діями нашої глобальної коаліції на захист України і міжнародного права. Для нас абсолютно легітимно звертатись до партнерів за підтримкою в цій битві. Для партнерів цілком практично допомогти нам не тільки вистояти, але й перемогти війні за наше життя. Цим партнери допоможуть собі не менше”, - наголосив президент.

Як писали “Ми-Україна” раніше, головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський повідомив про розробку Великою Британією конкретних пропозицій щодо реалізації українського плану перемоги.

Головне