Зеленський: $300 млрд заморожених активів рф мають бути використані на підтримку України

Зеленський: $300 млрд заморожених активів рф мають бути використані на підтримку України

Президент України Володимир Зеленський заявив, що 300 млрд доларів заморожених російських активів за кордоном мають бути використані на підтримку України.

Відповідну заяву він зробив на своїй сторінці в X.

"Це історична можливість змусити державу-терориста заплатити за свій терор. Російським елітам і керівництву байдуже до людських життів, але понад усе не байдуже до грошей", - наголосив глава держави.

При цьому, за його словами, втрата російськими елітами та керівництвом активів буде для них найболючішою втратою. Вони також "відчують справжню силу міжнародної спільноти та побачать, що світ сильніший за терор".

Таке рішення про передання на допомогу Україні заморожених російських активів буде справедливою та законною відповіддю на російську повномасштабну агресію проти українського народу. Крім того, це стане правильним сигналом усім потенційним агресорам у світі, адже стане зрозуміло, що напад на іншу країну не приносить дивідендів, водночас агресор змушений зрештою платити, підкреслив президент України.

Зеленський закликав партнерів України швидко рухатися до створення правової бази для передачі активів рф. Цього року необхідно досягти більшого прогресу в питанні використання заморожених російських активів Україною. За словами президента, на шляху до цього ми Україна "твердо покладається на лідерство "Групи семи".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, наразі ми перебуваємо на другій фазі ухвалення рішень про передачу заморожених російських активів Україні, заявив очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба.

Головне