Зеленський: Китай міг би нам допомогти, бо має вплив на росію

Зеленський: Китай міг би нам допомогти, бо має вплив на росію

Володимир Путін зробив усе, щоб представники Китаю працювали з іншими дипломатичним установами інших країн, щоб ті скасували свою присутність на Глобальному саміті миру та приєдналися до китайсько-бразильських пропозицій. Про це президент Володимир Зеленський повідомив на пресконференції після Глобального саміту миру.

"Україна ніколи не казала, що Китай наш ворог. Я завжди говорю, що у України ворог один – путін. Що стосується друзів, я вважаю, що друзі - це тоді, коли допомагають", – відповів президент.

Президент додав, що Україна ніколи не казала, що Китай – її ворог. Ворог у неї один – Путін, бо саме він напав.

"Китай – дуже серйозна держава. Серйозна економіка, яка має політичний та економічний вплив на Росію. Вважаю, що Китай міг би нам допомогти. І тому дуже хотів би, щоб пропозиції, які є у китайської сторони, були в нашому діалозі", – сказав він.

Нагадаємо, на пресконференції на другий день Саміту миру президент України Володимир Зеленський наголосив, що присутність рф на другому саміті миру означатиме, що вони хочуть припинення війни. Про це повідомили у трансляції на каналі "Ми-Україна".

Як писали "Ми-Україна" раніше, на пресконференції на другий день Саміту миру президент України Володимир Зеленський наголосив, що росія робила все, щоб багато лідерів не доїхало на Саміт. Він висловив вдячність, що вони показали свою принципову позицію. Про це повідомили у трансляції на каналі "Ми-Україна".

Головне