Здобуток для європейського співтовариства: Португалія підтримала вступ України в ЄС

Здобуток для європейського співтовариства: Португалія підтримала вступ України в ЄС

Португалія повністю підтримує євроінтеграційних прагнення України та готова надавати всебічну допомогу Києву на шляху до членства у Європейському Союзі. Про це заявили представники країни під час зустрічі українськими парламентарями.

Як зазначили у Верховній Раді, напередодні члени парламентського комітету  з питань інтеграції до ЄС провели у Лісабоні зустріч з Комісією з європейських справ Асамблеї Республіки Португалія.

“Інтеграція України у ЄС буде здобутком для всього європейського співтовариства у політичній, економічній та безпековій площинах та має розглядатися як можливість посилити автономію угруповання у багатьох сферах”, - зазначив президент Комісії Тельмо Фарія.

Крім того португальська сторона висловила захоплення значним прогресом України у підготовці до переговорного процесу щодо членства, досягнутого в умовах боротьби проти російського вторгнення.

“В Україні також високо цінують готовність Португалії підтримувати наші зусилля з приєднання до Європейського Союзу, яке розглядається українцями як повернення до родини європейських націй та є однією з цілей нашої боротьби проти загарбницьких зазіхань”, - підкреслив народний депутат України Вадим Галайчук.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Сполучені Штати Америки завдали серію авіаударів по військових об'єктах, що перебувають під контролем хуситів у Ємені. Ця операція стала відповіддю на загрози, які бойовики, підтримувані Іраном, становили для безпеки міжнародних вод.

Головне