Здійснюють майже 60% евакуацій: "Укрзалізниця" показала "шпиталь на колесах"

Здійснюють майже 60% евакуацій:

В "Укрзалізниці" показали, в яких умовах вивозять поранених військових із зони бойових дій. Йдеться про евакуаційний потяг "шпиталь на колесах".

Всього нині доступно 62 медичні вагони, до кінця року повинні з'явитися ще вісім. У кожному з таких вагонів під час евакуацій присутні 3-4 лікарі та санітари.

"Час грає найважливішу роль для надання повноцінної медичної допомоги. І саме цей вид евакуації займає майже 60% евакуацій, які відбувається сьогодні. Шлях від моменту розвантаження до потрапляння пацієнта до лікувального підрозділу зараз складає від 40 хвилин до години", - зазначив командувач Медичних сил ЗСУ Анатолій Казмірчук.

Який вигляд має "шпиталь на колесах" показав кореспондент "Ми-Україна" Владислав Величко.

Нагадаємо, раніше Збройні сили України отримали нові бронетранспортери M113, які полегшать евакуацію поранених бійців з поля бою. Міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що нині в Україні вже працюють десятки таких бронемашин. Найближчим часом їхня кількість зросте до кількох сотень.

Як повідомляли "Ми-Україна", примусову та обов’язкову евакуацію родин з дітьми проведуть з низки населених пунктів на Куп’янському напрямку. Відповідне рішення ухвалила Рада оборони Харківської області.

Головне