"Здавайтеся, Україна дасть притулок вам, нагодує і обігріє": проєкт "Хочу жить" звернувся до бійців КНДР

Проєкт “Хочу жить” закликав бійців КНДР зробити правильний вибір та здатися в полон в Україні. Про це в опублікованому у його Telegram-каналі зверненні.

Українська сторона запевнила, що готова надати усі умови для життя корейських військовополонених.

“Здавайтеся в полон! Україна дасть притулок вам, нагодує й обігріє. Тисячі російських солдатів зробили правильний вибір і тепер чекають закінчення війни в хороших умовах: комфортні казарми, триразове гаряче харчування, медичне обслуговування”, -  вказано у зверненні. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сестра Кім Чен Ина публічно пригрозила Україні та Південній Кореї

Також в “Хочу жить” наголосили, що солдатам з КНДР не варто повторювати долю російських окупантів, які загинули на українській землі.

“Не має значення, скільки солдатів відправить Пхеньян на допомогу росії, неважливо, на який напрямок – українські табори для військовополонених готові прийняти солдатів будь-якої національності, віросповідання та ідеологічних поглядів”, - згадано у зверненні.

Нагадаємо, керівник ГУР МО Кирило Буданов, розповів, що Північна Корея передала росії ракети та солдатів для участі у війні проти України, очікуючи натомість отримати від рф технології для розробки тактичної ядерної зброї. 

Як інформував “Ми-Україна” раніше, росіяни затримали північнокорейських дезертирів на Курщині. Група з близько 20 військовослужбовців КНДР здійснила спробу покинути свої позиції без дозволу військового керівництва.

Головне