Здав місто у перші дні війни: ексмеру Купʼянська загрожує довічне

Здав місто у перші дні війни: ексмеру Купʼянська загрожує довічне

У Харкові пройде суд над колишнім мером Куп’янська Геннадієм Мацегорою, у перші дні широкомасштабного російського вторгнення здав ворогу місто. Про це повідомила прес-служба Харківської обласної прокуратури. 

У своєму зверненні 27 лютого 2022 року Геннадій Мацегора намагався створити "позитивний образ" про окупантів, щоб місцеві не вийшли на масові протести.

Він також забезпечував ворога їжею, транспортом, пальним та житлом.

Через його дії територія українського Куп’янська вийшла з адміністративного підпорядкування органів державної влади України.

Обвинувачений перебуває на території бєлгородської області рф. Його оголосили у розшук.

У червні 2022 року зрадник підписав протокол засідання про створення окупаційної адміністрації під назвою "тимчасова цивільна адміністрація Харківської області".

Нагадаємо, найближчі тижні та місяці матимуть вирішальне значення для України у війні з російською федерацією. Про це повідомив глава Пентагона Ллойд Остін під час відкриття засідання Контактної групи.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські окупаційні війська впустили чотири авіабомби на Бєлгородську область. Про це повідомив російський Telegram-канал Astra.

Головне