Збитки у 120 млн грн: в ОГП повідомили про підозру двом керівникам підприємств

Збитки у 120 млн грн: в ОГП повідомили про підозру двом керівникам підприємств

За процесуального керівництва прокурорів Офісу генерального прокурора повідомлено про підозру двом керівникам підприємств щодо розтрати коштів в особливо великих розмірах. Вони завдали державі збитки у 120 млн грн.

Про це пише прес-служба Офісу генпрокурора.

Слідство встановило, що отримавши кошти, виділені Міністерством оборони України на оплату за поставки товарів і послуг із забезпечення харчуванням Збройних сил України, спрямували їх не за цільовим призначенням, а вивели в тіньовий, неконтрольований державою обіг.

Також з метою штучного збільшення вартості товарів суб’єкти господарювання закуповували продукти харчування у “фіктивних підприємств”. Такими діями підприємці завдали державі 120 млн грн збитків.

Наразі перевіряється причетність посадовців Міноборони до протиправної діяльності. Досудове розслідування триває та здійснюється Головним слідчим управлінням Нацполіції України. Оперативний супровід – СБУ.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування проти екс-голови ДФС Насірова у справі про отримання хабаря у 722 мільйони гривень.

Слідчі встановили, що упродовж 2015-2016 років Насіров за пособництва свого радника отримав для себе та третіх осіб хабар на 722 млн грн. За ці кошти він мав забезпечити відшкодування ПДВ підконтрольним власнику агрохолдингу юридичним особам у понад 3,2 млрд гривень.

Гроші за “послугу” ексчиновник начебто отримав на рахунки своєї іноземної фірми та ще низки пов’язаних з ним компаній. 

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, одна з фігуранток справи про махінації в “Укртатнафті” отримала підозру. Йдеться про головного бухгалтера компанії, яка, ймовірно, брала участь у схемі привласнення 40 млрд гривень.

Головне