Зброя для України: Литва відправила новий пакет військової допомоги на 41 млн євро

Зброя для України: Литва відправила новий пакет військової допомоги на 41 млн євро

Влада Литви у четвер, 24 серпня, оголосила про виділення нового пакету допомоги Україні на 41 мільйон євро. Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони Литви.

“У переліку - боєприпаси до гранатометів Carl Gustaf, гвинтівки, радіолокаційні комплекси морського спостереження, боєприпаси калібру 5,56 мм, генератори та засоби боротьби з дронами”, - йдеться в повідомленні.

Міністр національної оборони Арвідас Анушаускас заявив, що від початку повномаштабного вторгнення рф на територію України загальний обсяг військової допомоги  перевищив 500 млн євро.

"Внесок Литви у боротьбу за свободу України вже обчислюється мільйонами боєприпасів та тисячами одиниць зброї, а отримана віддача - це отримані цінні уроки та зміцнена оборона Литви. Литва продовжує безперебійну підтримку України, яка сьогодні відзначає 32-у річницю своєї незалежності, а загальний обсяг воєнної допомоги Україні з початку війни вже перевищив півмільярда євро", - зазначив він.

Відомо, що за сім місяців цього року Литва поставила Україні гелікоптери Мі-8, зенітні установки L-70 з боєприпасами, бронетранспортери M113, мільйони патронів, боєприпаси для гранатометів.

Також литовська влада надала медичну допомогу близько 200 пораненим українським захисникам.

Нагадаємо, що Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Литва у вересні передасть придбані для України пускові установки ЗРК NASAMS.

Головне