Збиття двох російських літаків може відтермінувати майбутні ракетні атаки, – Гуменюк

Збиття двох російських літаків може відтермінувати майбутні ракетні атаки, – Гуменюк

Оперативне командування "Південь" повідомило, що ліквідація російського літака А-50 вплине на можливість рф здійснювати потужні ракетні удари по Україні.

Про це розповіла речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк під час брифінгу 15 січня.

Вона зазначила, що знищений літак використовувався для наведення ракетних ударів, функціонуючи як командний пункт та забезпечуючи ворога інформацією.

Особливо важливим був А-50, який слугував очима ворога та забезпечував ворожі командні пункти. Його ліквідація, за словами Гуменюк, може відтермінувати майбутні ракетні атаки, оскільки цей літак грав ключову роль у викриванні та плануванні цілей для ракетних ударів.

"Тому будемо розраховувати на те, що такий удар буде досить чуттєвим і щонайменше відтермінує майбутні ракетні ураження", - підсумувала Гуменюк.

Нагадаємо, 14 січня з'явилася  інформація про збиття російського літака А-50 ДРЛВ та бомбардувальника ІЛ-22М в російських та українських Telegram-каналах. Рано вранці 15 січня цю інформацію частково підтвердив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук. Згодом головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний підтвердив, що повітряні сили ЗСУ збили два ключових російських літаки - літак дальнього радіолокаційного виявлення та повітряний пункт управління.

Пізніше в Повітряних Силах показали фотографії пошкодженого російського Іл-22.

Також Forbes оцінив втрати росії від двох підбитих літаків.

Як писав "Ми-Україна" раніше, протягом тижня Армії дронів вдалось знищити дві системи протиповітряної оборони російських окупантів, 44 танки та майже 250 солдатів армії загарбників.

Головне