Збитки від забруднення річок Сейм та Десна сягнули 405 млн гривень, але ситуація покращується - Гринчук

Збитки від забруднення річок Сейм та Десна сягнули 405 млн гривень, але ситуація покращується - Гринчук

Збитки від забруднення річок Сейм та Десна склали 405 мільйонів гривень, але ситуація поступово покращується. Про це повідомила міністерка захисту довкілля та природних ресурсів Руслана Гринчук в ефірі телемарафону.

За її словами, забруднення річки Сейм вже минуло, і ситуація стабілізується. Щодо річки Десна, процес забруднення сповільнюється – забруднені води досягнуть Київщини 14-16 вересня, а не 10-11 вересня, як прогнозувалося раніше.

Міністерка також запевнила, що водоканали, зокрема "Київводоканал", мають необхідні ресурси для подолання наслідків забруднення, а очисні споруди зможуть забезпечити належну якість води.

"Варто сказати, що на Київщині забруднення не фіксується. На тих відрізках річки Десна в Чернігівській області, де фіксується забруднення, воно вже не має такого однорідного характеру, як на початку було, і фіксується достатньо точково. На жаль, дійсно, ми фіксуємо і збитки, десь 405 млн гривень на сьогоднішній день", - заявила Гринчук.

Як писали "Ми-Україна" раніше, від жовтня 2022 року до вересня 2024 року українська енергетична інфраструктура зазнала 1024 російських атак.

Головне