Збитки на 250 млн грн: керівництво лісгоспу на Прикарпатті роками незаконно рубало ліс на заповідній території

Збитки на 250 млн грн: керівництво лісгоспу на Прикарпатті роками незаконно рубало ліс на заповідній території

Оголосили підозру організованій групі з-поміж посадовців державного підприємства "Кутське лісове господарство", яка незаконно рубала ліс на території Національного природного парку "Гуцульщина". Про це повідомили у Державному бюро розслідувань.

Зрубану деревину вони продавали населенню, а гроші привласнювали. Протиправна діяльність ділків впродовж кількох років завдала збитків екології на майже 250 мільйони гривень.

Чотирьом учасникам злочинної групи повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем та у незаконній порубці та збуті дерев на території природно-заповідного фонду (ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 246 КК України).

"Посадовці незаконно, без жодних дозволів та погоджень видавали документи для проведення рубок на ділянках, які вже понад 20 років не є в підпорядкуванні лісового господарства, а входять до складу Національного парку. Зрубану деревину вони продавали населенню, а гроші привласнювали. Протиправна діяльність ділків впродовж кількох років завдала збитків екології на майже 250 млн грн", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда вважає, що необхідно зробити все можливе, щоб Україна могла повернути всі окуповані росією території.

Як писали "Ми-Україна" раніше, росія використовує в Україні так звану "тактику амеби", окільки російські війська не мають можливостей для глибокого прориву, то вони експериментують із невеликими силами в різних місцях. Про це повідомив начальник Генерального штабу Сил оборони Естонії генерал-майор Енно Митс.

Головне