Збитки "Енергоатома" через окупацію ЗАЕС перевищили 210 млрд грн, - Котін

Збитки

Прямі збитки "Енергоатома" через окупацію Запорізької атомної електростанції перевищили 210 мільярдів гривень.

Про це повідомив в.о. голови правління компанії Петро Котін.

При цьому "Енергоатом" не врахував збитки через вимушене переміщення працівників ЗАЕС на підконтрольну уряду України територію. За словами Петра Котіна, щомісяця через простій ЗАЕС "Енергоатом" втрачає близько 6 млрд грн.

"Прямих збитків за перший тиждень їх перебування там 35 млрд грн. На сьогодні ми вже втратили понад 210 млрд грн через те, що Запорізька АЕС не працює", - зазначив Котін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підвищення тарифів на електроенергію до 4,8 грн за кВт: чому та на що підуть гроші

Як відомо, інформація, направлена росією до Секретаріату МАГАТЕ про ситуацію на Запорізькій АЕС, неправдива: не виконано до 90% капітальних ремонтів, а кількість персоналу зменшилася до 3000 осіб.

Запорізька атомна електростанція перебуває в окупації з  березня 2022 року. За цей час окупанти неодноразово порушували принципи ядерної та радіаційної безпеки: мінували територію станції, не допускали до роботи кваліфікований персонал та переривали лінії живлення АЕС від енергосистеми України.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Київський районний суд Одеси обрав запобіжний захід командувачу Сил територіальної оборони "Південь" у вигляді застави у розмірі 2 мільйонів гривень.

Головне