Збільшили на годину: в Україні змінили графік погодинних відключень

Збільшили на годину: в Україні змінили графік погодинних відключень

В Україні 1 червня запроваджено зміни в графіках вимкнення, якими передбачено подовження періоду можливих відключень на цілу годину. Про це повідомили в національній енергетичній компанії "Укренерго".

Згідно з оновленими нормативами, ліміти на споживання електрики для промислового сектору та побутових користувачів зазнали змін. Сьогодні обмеження діятимуть по всій території України з 18:00 і до опівночі.

В "Укренерго" наголосили, що у випадку перевищення встановлених лімітів обласні енергопостачальні компанії (обленерго) матимуть право вдаватися до застосування графіків погодинних відключень електроенергії.

Ці заходи покликані забезпечити стабільність енергосистеми країни в умовах підвищеного навантаження та дефіциту генеруючих потужностей. Споживачам рекомендується враховувати можливість відключень при плануванні своєї діяльності та вживати заходів для економного використання електрики в зазначений період.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масований удар по Україні: Зеленський показав відео наслідків

Як писав "Ми-Україна" раніше, у ніч з 31 травня на 1 червня російське окупаційне військо вчинило чергову - вже шосту з моменту першого удару 22 березня - атаку на об'єкти енергетичної інфраструктури України. Цього разу ворожі обстріли зачепили одразу п'ять регіонів нашої держави, завдавши шкоди життєво важливим енергетичним об'єктам. Серед цілей, які опинилися під прицілом загарбників, виявилися дві теплоелектростанції (ТЕС) та дві гідроелектростанції (ГЕС). Зокрема, у Запоріжжі через атаку на Дніпровську ГЕС довелося тимчасово обмежити рух транспорту через дамбу станції, аби убезпечити мирних жителів та інфраструктуру. На Львівщині під час російської масованої атаки руйнувань зазнали три об’єкти.

Головне