Збільшення масштабів мобілізації: Данілов заспокоїв суспільство

Збільшення масштабів мобілізації: Данілов заспокоїв суспільство

Секретар Ради національної безпеки та оборони України (РНБО) Олексій Данілов заспокоїв суспільство щодо можливого збільшення масштабів мобілізації в країні. За його словами, ситуація наразі складна.

Про це він розповів в інтерв’ю "Радіо Свобода". Він зазначив, що в Україні є певна структура ухвалення рішень.

"Є засідання Ставки верховного командувача, де кожен із 22 членів Ставки має право подати питання на розгляд. І воно обов'язково (буде розглянуто – ред.), я, як координатор Ставки верховного командувача, обов'язково маю це питання внести в порядок денний для того, щоб ми це питання розглянули. Є Верховна Рада. Якщо це треба на законодавчому рівні урегулювати питання, а ви маєте рацію, що саме там зараз це треба зробити, то цим мають займатися депутати Верховної Ради. У кожного свій рівень повноважень", - пояснив він.

Водночас Данілов наголосив, що ситуація в країні складна, але військові кажуть, що контрольована. Тому роздмухувати тему щодо збільшення масштабів мобілізації не треба.

Секретар РНБО також додав, що в Україні мобілізація почалася ще 24 лютого 2022 року о 8-й годині ранку. Тоді депутати Верховної Ради затвердили рішення Ради РНБО, яку провели в кабінеті у президента о 5:30 ранку. З того моменту мобілізація триває постійно.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Україна робить усе можливе, щоб темпи мобілізації не збільшувалися, розповів заступник міністра оборони Олександр Павлюк.

Головне