Завозили авто на продаж під виглядом допомоги ЗСУ: на Київщині викрили ділків

Завозили авто на продаж під виглядом допомоги ЗСУ: на Київщині викрили ділків

Співробітники Державної митної служби викрили ділків, які завозили автівки на продаж під виглядом допомоги Збройним силам України. Про це повідомили у пресслужбі ДМС.

Всього було викрито факт завезення семи автівок за цією схемою. А саме вживані автомобілі Volvo, BMW, Nissan, Mercedes-Benz, Volkswagen та два Opel. Всі ці транспортні засоби за документами були гуманітарною допомогою військовим, яку продавали іншим особам.

"Вживані автомобілі Volvo, BMW, Nissan, Mercedes-Benz, Volkswagen та два автомобілі Opel через оголошення про продаж намагався реалізувати на території Бучанського району Київщини місцевий мешканець", - йдеться у повідомленні.

Автомобілі завезли в Україну у квітні поточного року. Відповідно до законодавства, автомобілі ввозили без сплати податків. Таким чином фігурантів справи звинувачують в ухиленні від сплати митних платежів.

Всі транспортні засоби було вилучено, оскільки вони є доказами.

Як повідомляли "Ми-Україна", Кабінет міністрів вирішив додатково спрямувати 15,5 млрд гривень на закупівлю дронів для війська. Відповідне рішення було ухвалено під час засідання уряду у вівторок, 30 квітня.

Головне