Заволоділи державними землями під Києвом вартістю майже 2 млрд гривень - викрито організовану групу

Заволоділи державними землями під Києвом вартістю майже 2 млрд гривень - викрито організовану групу

У НАБУ під процесуальним керівництвом САП викрили організовану групу, яка, за даними слідства, заволоділа державними землями вартістю майже два мільярди гривень. Про це поінформувала пресслужба НАБУ.

"15 серпня 2023 року НАБУ і САП викрили 5 осіб – учасників організованої групи, яка заволоділа земельними ділянками під Києвом площею понад 1 200 га. Їх дії призвели до заподіяння понад ₴1,8 мільярда збитків державі", - зазначається у повідомленні.

Заволоділи державними землями під Києвом вартістю майже два млрд гривень — організатор схеми; двоє колишніх посадовців ГУ Держгеокадастру; двоє людей, пов’язаних із екскерівництвом "Держгеокадастру".

У 2018-2019 роках організатор злочину розробив схему заволодіння сільськогоспземлями. Для цього він шукав учасників АТО, які мають право на безоплатне отримання земельної ділянки. НАБУ і САП встановили два епізоди злочинної діяльності – заволодіння майже 920 га державної землі у Фастові та близько 284 га у Пущі-Водиці.

Як писали “Ми-Україна” раніше, російські окупанти все частіше відчувають логістичні проблеми в Криму. Окупанти намагаються створювати ремонтні бригади, однак це дуже складно, адже є проблеми з пошуком персоналу. Через це людей змушують робити ремонти під дулом автоматів, хоча інколи це дуже небезпечно.

Головне