Завод у Сергієвому Посаді, де лунали вибухи, брав участь у розробці бомбардувальника

Завод у Сергієвому Посаді, де лунали вибухи, брав участь у розробці бомбардувальника

Завод у Сергієвому Посаді в Московській області, де лунали вибухи, брав участь у розробці бомбардувальника.

Про це повідомило видання "Крим.Реалії". Як зазначається, із 2019 року завод брав участь в розробці російського стратегічного бомбардувальника "Посланник".

Розробка бомбардувальника-ракетоносця триває ще з 2009 року. При цьому його виробником виступає конструкторське бюро "Туполєв". Літак спроєктований за схемою "літаюче крило", конструкції й матеріали якого знижують помітність.

У Міністерстві оборони росії раніше заявляли, що "Посланник" надійде на озброєння до 2027 року та стане заміною для лінійки військових літаків дальньої авіації. Йдеться про:

  • Ту-22;
  • Ту-95;
  • Ту-160.

Ці літаки російська федерація активно використовує для завдання ударів по території України.

Нагадаємо, у російському Підмосков’ї стався вибух на оптико-механічному заводі, який виробляє приціли, прилади нічного бачення та інше. Кількість тих, хто звернувся по медичну допомогу після вибуху в Сергієвому Посаді, зросла до 52. Раніше була інформація про 43 постраждалих з докладною розкладкою важкості поранень: шість осіб були в реанімації – у них опіки та черепно-мозкова травма, ще 22 особи доставлено до відділення травматології. В інших – осколкові ушкодження середньої тяжкості.

Окремо зазначається, що під завалами можуть перебувати п’ятеро людей. Триває розбір завалів.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у російській федерації 3 серпня пролунав потужний вибух – там загорівся цех акумуляторного заводу. Відомо, що горить цех з виробництва кисневих акумуляторів. Офіційної інформації не було, на місці події проводиться евакуація. Зазначається, що вогонь охопив майже половину цеху – 200 кв. м із 500 кв. м усієї площі приміщення. Над місцем пожежі піднімаються клуби чорного диму.

Крім того, у Кіровському районі тимчасово окупованого Криму пролунали вибухи. За попередньою інформацією там горить військовий полігон.

Головне