Завод Rheinmetall в Україні: коли з конвеєра підуть перші БТР Fuchs та БМП Lynx

Завод Rheinmetall в Україні: коли з конвеєра підуть перші БТР Fuchs та БМП Lynx

Німецький машино- та зброєбудівний концерн Rheinmetall розраховує ввести в роботу свій український завод вже наступного року. Перша броньована техніка з ліній підприємства як очікується, зійде за півроку після запуску потужностей, пише Reuters. 

Гендиректор оборонного концерну Армін Паппергер розповів, що Rheinmetall розраховує на укладення з Україною угоди про випуск БТР Fuchs та гусеничних броньованих БМП Lynx на початок 2024 року.

"Після підписання контракту ми хочемо закінчити перший Fuchs протягом шести-семи місяців, а першу Lynx - протягом 12-13 місяців", - додав Паппергер.

Як відомо, про наміри німецької компанії відкрити завод бронетехніки на заході України стало відомо ще влітку. Після появи цієї новини росія пригрозила, що по ньому можуть прилетіти "салюти з Калібрів", втім Паппергера це не злякало Він наголосив, що концерн не планує відмовлятись від будівництва заводу. А на додачу, захистить об'єкт засобами протиповітряної оборони.

Нагадаємо, у жовтні Rheinmetall та держоборонна корпорація "Укроборонпром" створили спільне підприємство з метою обслуговування та ремонту військової техніки, яка була поставлена Україні нашими партнерами. Нове підприємство має назву "Рейнметал - Українська оборонна промисловість".

Як писав "Ми-Україна" раніше, у листопаді Rheinmetall анонсувала передачу Силам оборони України найсучасніших тактичних машин Caracal. Маємо отримати їх або наприкінці поточного року, або на початку наступного.

 

 

 

Головне