Завершено розслідування щодо експосадовця “Укренерго”: понад 10 млн грн збитків при закупівлі бронежилетів

Завершено розслідування щодо експосадовця “Укренерго”: понад 10 млн грн збитків при закупівлі бронежилетів

Національне антикорупційне бюро України та Спеціальна антикорупційна прокуратура завершили розслідування щодо експосадовця “Укренерго” та його пособника, підозрюваних у закупівлі засобів індивідуального захисту під час війни з рф за цінами, вдвічі вищими за ринкові.

Про це повідомляє НАБУ. 

Слідство встановило, що з березня по квітень 2022 року начальник Департаменту безпеки ПрАТ НЕК “Укренерго” організував закупівлю бронежилетів у компанії, яка не мала необхідних дозвільних документів і раніше не виробляла подібну продукцію. Ціна закупівлі виявилася вдвічі вищою за ринкову, що призвело до збитків державі на суму понад 10,3 мільйонів гривень.

Пособник підозрюваного займався комунікацією з представниками енергетичної компанії та реалізацією засобів індивідуального захисту. У червні 2024 року НАБУ і САП спільно з СБУ повідомили колишньому посадовцю про підозру, а його пособнику – 20 серпня 2024 року.

Кваліфікація дій підозрюваних передбачає ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Як писали “Ми-Україна” раніше, в Умані з 23 вересня встановили спеціальний режим контролю на в’їзді, виїзді та пересуванні містом у зв’язку зі святкуванням єврейського Нового року - Рош га-Шана, яке цього року проходитиме з 2 по 4 жовтня.

Головне