Завдяки стабільній роботі енергосистеми споживання е/е у січні виросло на 27% - Міненерго

Завдяки стабільній роботі енергосистеми споживання е/е у січні виросло на 27% - Міненерго

Споживання електроенергії в Україні протягом січня поточного року зросло на на 27%. Це сталося завдяки стабільній роботі енергосистеми, наголосили у Міністерстві енергетики України.

"Цієї зими українська промисловість споживає відчутно більше електроенергії, ніж торік. Зокрема у січні підприємства спожили на 27,2% більше, ніж за аналогічний період минулого року (2,4 млрд кВт проти 1,9 млрд кВт) та на 82 млн кВт більше, ніж за попередній зимовий місяць. 

Зросло також і споживання електроенергії населенням. У січні 2024 року побутові споживачі використали на 13,5% більше електроенергії, ніж за аналогічний період 2023  року та на 101 млн кВт більше, ніж у грудні 2023 року", - зазначили у Міненерго.

Водночас очільник відомства Герман Галущенко нагадав, що українців вже рік живуть без графіків відключення світла. За його словами, цю зиму Україні вдалося пройти стабільно і це дуже добре для економічної стабільності нашої держави.

"Вже рік, як українці живуть без графіків погодинних відключень. Цю зиму, зокрема, ми завершуємо стабільно - зі світлом і теплом, попри усі негативні прогнози. Нам вдалося досягти таких показників завдяки посиленню ППО та масштабної ремонтної кампанії в енергетиці, яка буде тривати й надалі. Адже стабільність і надійність електропостачання для промисловості та населення - запорука економічної стабільності держави", - наголосив Галущенко. 

Крім того у Міненерго додали, що у січні поточного року зберігалися тенденції до збільшення виробітку електроенергії атомною та гідрогенерацією.

Як повідомляли "Ми-Україна", АК "НАЕК "Енергоатом" у поточному році може перевиконати план з виробництва електроенергії.

Головне