Затримання Гіркіна розлютить російських блогерів та деяких солдатів, - розвідка Британії

Затримання Гіркіна розлютить російських блогерів та деяких солдатів, - розвідка Британії

Арешт Ігоря Гіркіна (він же Стрєлков) може викликати незадоволення серед російських військових блогерів та особового складу армії рф. Такого висновку дійшли фахівці британської розвідки.

Ця категорія російських громадян влади його "проникливим військовим аналітиком і патріотом", зважаючи на його роль у війні проти України у 2014 році.

Факт затримання Гіркіна також вказує суттєве послаблення табу на відверту критику російського диктатора Володимира Путіна в росії.

"Хоча Гіркін не соратник ПВК "Вагнер", він, скоріш за все, був готовий перейти нові межі у своїй публічній критиці лише на тлі невдалого заколоту лідера групи Вагнера Євгєнія Пригожина у червні 2023 року. Табу на неприховану критику режиму Путіна вочевидь сильно ослабло", – вказано у розвідувальному звіті британського оборонного відомства.

Як відомо, російські правоохоронці 21 липня, затримали колишнього офіцера ФСБ та так званого "ексміністра оборони ДНР" Гіркіна. У рф його звинувачують в екстремізмі. Йому загрожує п'ять років позбавлення волі. Адвокат підозрюваного Олександр Молохов розповів, що обвинувачення Гіркіну висунули за останні дописи в його Telegram-каналі. У них він писав про Крим, а також про те, що російська влада не виплачує гроші родинами солдатів 105 та 107 десантних полків.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у ГУР МО прокоментували затримання Гіркіна, заявивши, що у Кремлі почалося активне протистояння.

“Пушкін дописався, Гагарін долітався, а Гіркін договорився. Це хороші новини. Там банка з павуками продовжує активно рухатися. Ми можемо бажати успіхів усім учасникам процесу”, - сказав представник відомства Андрій Юсов.

Головне