Затримано зрадника: передавав ворогу повідомлення скриншотами з Google Maps

Затримано зрадника: передавав ворогу повідомлення скриншотами з Google Maps

Житель Запоріжжя допомагав представнику розвідцентру головного управління генштабу збройних сил країни-агресора в проведенні підривної діяльності проти України. 

Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, підозрюваний надавав допомогу представнику генштабу рф у проведенні підривної діяльності проти України. Відповідно до завдання куратора, він відстежував маршрути пересування, види та орієнтовну кількість військової техніки Збройних Сил України, що рухалася в Запорізькому напрямку.

Спочатку чоловік передав інформацію щодо військової частини, в якій проходив строкову службу до травня 2024 року. Він “злив” координати розташування полігону, особового складу військових, а також місць дислокації та зберігання зброї. Далі підозрюваний почав збір інформації про розташування військових підрозділів і техніки Сил оборони, які залучені до захисту Запоріжжя та області.

Зібрані розвіддані він передавав через месенджер у вигляді повідомлень зі скриншотами з Google Maps. Наразі підозрюваний, за рішенням суду, перебуває під вартою.

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури громадянину повідомлено про підозру у державній зраді.


Як писав "Ми-Україна" раніше, колишній співробітник ЦРУ Брайан Джеффрі Реймонд отримав 30 років ув'язнення за серію сексуальних злочинів проти жінок.

Головне