Затримано зрадника, якому фсб пообіцяла 1 млн рублів за координати ЗСУ під Покровськом, - СБУ

Затримано зрадника, якому фсб пообіцяла 1 млн рублів за координати ЗСУ під Покровськом, - СБУ

Служба безпеки України затримала агента фсб, який планував надати координати позицій Збройних Сил України під Покровськом. Затримання відбулося в Донецькій області, де агент готував серію повітряних ударів російських військ по опорних та командних пунктах української бригади.

Про повідомила СБУ у своєму Telegram-каналі.

За даними військової контррозвідки СБУ, під прицілом ворога були опорні та командні пункти однієї з бригад ЗСУ, яка тримає оборону в районі фронтового міста.

Російські спецслужби дистанційно завербували українського військовослужбовця, який служив саме у цій бригаді. Окупанти обіцяли зраднику 1 млн рублів за координати, проте ці гроші виявилися фальшивою мотивацією для вербування.

СБУ виявила агента до того, як він зміг передати необхідні російським військовим дані. Під час затримання у нього вилучили мобільний телефон, який використовувався для комунікації з російським куратором. Встановлено особу оперативного співробітника фсб, який координував дії агента.

Крім того, під час розслідування додатково встановлено, що за вказівкою російського спецслужбіста агент мав “злити” фсб організаційно-штатну структуру з особовим складом бригади ЗСУ, де проходив службу.

Окупанти сподівалися використати цю інформацію для нових вербувань і отримання розвідданих про оборону Покровська.

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили затриманому про підозру за державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану.

Агент перебуває під вартою, йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна. Розслідування триває.

Контрдиверсійні заходи на передовій проводили співробітники СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський підписав розпорядження про затвердження складу української делегації для участі в 79-й сесії Генеральної асамблеї ООН.

Головне