Затримано військовослужбовця, який заявляв про самовільне залишення служби

Затримано військовослужбовця, який заявляв про самовільне залишення служби

Військовослужбовця 56-ї окремої мотопіхотної бригади затримано за публічне оголошення про самовільне залишення служби. Триває досудове розслідування.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора. 

За процесуального керівництва Офісу Генпрокурора правоохоронці затримали військовослужбовця, який самовільно залишив місце служби. Військовий публічно оголосив про свій вчинок, що призвело до кримінального провадження.

У рамках розслідування було встановлено його місцезнаходження, і проведено обшук. Військового затримано в порядку ст. 208 КПКУ, і наразі вирішується питання про повідомлення йому підозри. Його дії кваліфіковано як дезертирство (ч. 4 ст. 408 КК України).

Слідчі дії тривають, досудове розслідування та оперативний супровід здійснює ДБР.

Довідка.

Наприкінці вересня у 56-й окремій мотопіхотній бригаді Маріупольській, розпочали службове розслідування у зв'язку із самовільним залишенням частини військовослужбовцем Сергієм Гнезділовим, який також публічно повідомив про цей випадок.

Гнезделова опублікував інформацію про своє затримання на своїй сторінці у Facebook.

Як писали “Ми-Україна” раніше, президент України Володимир Зеленський у ході візиту до Хорватії підписав двосторонню угоду про довгострокове співробітництво та підтримку між двома країнами. З боку Хорватії підпис під документом поставив очільник уряду країни Андрей Пленкович.

Головне