Затримано трьох поплічників рф, які підпалювали авто військових у Харкові та на Прикарпатті

Затримано трьох поплічників рф, які підпалювали авто військових у Харкові та на Прикарпатті

Співробітники Служби безпеки України разом із працівниками Нацполіції затримали трьох чоловіків, які за вказівкою російських окупантів палили автівки військових у різних регіонах України. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

За даними спецслужби, росіяни обіцяли зловмисникам гроші за знищення автомобілів українських захисників.

"Для вчинення підпалів зловмисники використовували легкозаймисті суміші, а потім фіксували загоряння на камери власних телефонів для "звітності" перед окупантами", - зазначили у СБУ.

Згідно з оприлюдненими даними, зловмисників затримали у Івано-Франківській області та в Харкові.

"В Івано-Франківській області затримано 15-річного місцевого жителя та його 18-річного родича, які підпалили три позашляховики ЗСУ, що проходили техобслуговування після виконання бойових завдань на передовій", - йдеться у повідомленні.

Як встановило слідство, зловмисники шукали автівки військових у своєму районі, фотографували їх та відправляли на "погодження" замовнику. ПІсля цього вони виготовляли за інструкцією "куратора" легкозаймисту суміш, обливали авто та підпалювали.

Щодо зловмисника із Харкова, то ним виявився 22-річний контрактник-дезертир, який самовільно залишив військову частину та переховувався у обласному центрі.

"Фігурант активно шукав "легкого заробітку" на Телеграм-каналах. На одному з таких інтернет-ресурсів на молодика "вийшов" представник російської розвідки та запропонував йому гроші в обмін на співпрацю.

За вказівкою ворога молодик протягом однієї ночі підпалив одразу шість позашляховиків українських військ. Правоохоронці затримали його, коли він намагався втекти з місця злочину", - йдеться у повідомленні.

Нині обидва зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує до 10 років ув'язнення. Щодо неповнолітнього фігуранта наразі вирішується питання про притягнення до відповідальності.

Як повідомляли "Ми-Україна", у Івано-Франківській області силовики затримали двох місцевих підлітків, які організували серію підпалів військових автомобілів.

Головне