Затримано кілера, який намагався вбити тернопільського підприємця за $25 тисяч

Затримано кілера, який намагався вбити тернопільського підприємця за $25 тисяч

Поліцейські Тернопільської області затримали 35-річного жителя Черкас, який підозрюється у замаху на вбивство тернопільського підприємця. 

Про це повідомляє Національна поліція України. 

Зловмисник, який отримав замовлення на вбивство за 25 тисяч доларів, чотири рази вистрілив у потерпілого з пістолета, але не вбив його. Після скоєного він намагався втекти з України через річку Тиса.

Подія сталася 19 квітня цього року в одному із сіл Тернопільського району. Підприємець намагався заїхати на власне подвір'я, коли невідомий здійснив постріли з авто. Чоловіка з трьома вогнепальними пораненнями госпіталізували, але медикам вдалося його врятувати.

Для розкриття злочину було задіяно значні сили поліції. Правоохоронці опитали свідків, вивчили записи камер відеоспостереження та встановили, що кілер протягом чотирьох місяців стежив за жертвою, збираючи про нього інформацію. Для цього він орендував житло у Тернополі та придбав автомобіль.

В результаті проведених заходів кілера було затримано дорогою до кордону з Україною, який він планував незаконно перетнути через річку Тиса. У нього вилучили дві гранати та близько 100 набоїв.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури повідомили йому про підозру у замаху на умисне вбивство та незаконному поводженні зі зброєю. Зловмиснику загрожує до 15 років позбавлення волі.

Наразі поліцейські встановлюють інших осіб, які можуть бути причетні до організації цього злочину.

Як писали "Ми-Україна" раніше, фігурантам причетним до вбивства журналіста опозиціонера Айдоса Садикова, який загинув у вівторок, 2 липня, змінять підозру.

Головне