Затримано агентів рф, які коригували обстріли Донецької області, - СБУ

Затримано агентів рф, які коригували обстріли Донецької області, - СБУ

Служба безпеки України розкрила агентурну групу російської воєнної розвідки на Донеччині, яка коригувала обстріли ракетами “Іскандер”.

Про це повідомляє СБУ у Telegram.

За даними слідства, шестеро зрадників, діючи за вказівками куратора з воєнної розвідки рф, коригували обстріли регіону. Зокрема 7 серпня 2023 року саме вони вказали окупантам координати багатоповерхівки у Покровську. Обстріл призвів до численних жертв серед мирного населення.

Крім того, агентурна група збирала інформацію про розташування українських військових на Авдіївському напрямку, плануючи передати її окупантам для нанесення ракетних ударів.

Для виявлення та залучення їх до співпраці співробітники російської спецслужби використовував прокремлівські телеграм-канали, де вони залишили антиукраїнські коментарі.

Під час обшуків місць перебування агентів рф було знайдено мобільні телефони, які вони використовували у своїй розвідувально-підривній діяльності на користь агресора.  

Зловмисників викрито та затримано. Їм оголошено підозру за державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану. Розглядається питання щодо додаткової кваліфікації їхніх дій як порушення законів та звичаїв війни.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, на Трипільській ТЕС, яку масовано обстріляв ракетами ворог 11 квітня, ще не розібрано завали. Така ж  ситуація спостерігається і на Зміївській ТЕС - найбільші електростанції у Харківській області.

Головне