Затримання Усика в аеропорту: польські прикордонники розкрили деталі інциденту

Затримання Усика в аеропорту: польські прикордонники розкрили деталі інциденту

Польські прикордонники розповіли подробиці затримання українського боксера Олександра Усика. Спортсмен не зміг сісти на літак із Кракова до Салонік (Греція), оскільки авіакомпанія Ryanair відмовила в посадці його супутнику.

Про інцидент розповіли речник Карпатського відділу Прикордонної служби Польщі Яцек Міхаловський та речниця аеропорту Кракова Баліце Наталія Вінсе в коментарі Укрінформу.

За їх словами, проблема стосувалася двох громадян України. Одному з них відмовили в посадці, а інший, не бажав летіти без товариша.

Через відмову авіакомпанії обидва пасажири втратили свій статус і відмовились покинути зону виходу на посадку (gate). Це спричинило затримку рейсу, тому на місце викликали прикордонників, щоб вирішити ситуацію. Одного з пасажирів тимчасово закували в кайданки. Їх зняли, як тільки його доставили до службового приміщення. Обидва чоловіки, хоча й перебували у збудженому стані, не чинили опору.

Після бесіди з прикордонниками, в якій також брав участь український консул, чоловікам не призначили жодного покарання, лише попередження. Як зазначив Міхаловський, такі ситуації в аеропорту трапляються кілька разів на тиждень.

Через інцидент літак вилетів із затримкою на одну годину. Наталія Вінсе додала, що Усик та його супутник залишили аеропорт і більше не поверталися. Проте причини відмови в посадці супутнику Усика не озвучили.

Нагадаємо, 17 вересня в аеропорту Кракова було затримано чемпіона світу з боксу у надважкій вазі Олександра Усика. Подія отримала швидку реакцію президента Володимира Зеленського та Міністерства закордонних справ України, після чого спортсмена звільнили.

МЗС України готує офіційну ноту протесту Польщі у зв'язку з інцидентом із затриманням Усика в аеропорту Кракова.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, на Донеччині затримано зрадника, якому фсб пообіцяла 1 млн рублів за координати ЗСУ під Покровськом.

Головне