Затримання Романа Гринкевича: у ДБР назвали запобіжний захід, про який клопотатимуть

Затримання Романа Гринкевича: у ДБР назвали запобіжний захід, про який клопотатимуть

Державне бюро розслідувань клопотатиме про обрання запобіжного заходу для Романа Гринкевича у вигляді арешту. Про це заявив директор ДБР Олексій Сухачов під брифінгу.

Водночас він додав, що Бюро має намір детально обговорити зі стороною обвинувачення питання запобіжного заходу для Гринкевича, адже його можуть відпустити під заставу.

"Ми всі розуміємо, що є альтернатива - застава. Будемо комунікувати з прокурором",  - наголосив Сухачов.

Крім того директор Держбюро наголос наголосив, що Романа Гринкевича сьогодні повинні доставити до суду, щоб обрати йому запобіжний захід.

Нагадаємо, вранці 22 січня у Одесі було затримано Романа Гринкевича, який є фігурантом у справі про створення злочинної організації, яка уклала договори з Міноборони на постачання військового одягу для ЗСУ та завдала державі збитків на понад 934 млн гривень. За словами генпрокурора Андрія Костіна, Гринкевич збирався виїхати з України. Він з 17 січня перебував у Одесі, де готувався до незаконного перетину кордону.

Як повідомляли "Ми-Україна", раніше у ДБР заявили, що сина бізнесмена Ігоря Гринкевича Романа не затримували, оскільки для цього не було достатньо доказів. Радниця з комунікацій Держбюро Тетяна Сапьян заявила, що спочатку слідчі зібрали достатню кількість доказів, і лише після цього його вирішили затримати.

Головне