Затоплення "Котова": у ГУР озвучили остаточні втрати екіпажу

Затоплення

На борту ураженого вночі 5 березня російського корвета "Сергей Котов" загинув не весь екіпаж. На цю годину відомо про як мінімум 13 загиблих та поранених російських моряків, розповіли в Головному управлінні розвідки Міноборони. 

"Втрати серед екіпажу російських окупантів склали: сім - безповоротних, шість - санітарних", - інформує воєнна розвідка. 

З даними ГУР МО, решту понад пів сотні моряків з судна, ймовірно, ворог зміг врятувати.

"Схоже, що врятованих і ошелешених моряків "сєрґєя котова" через втрату судна "матроситимуть" російські спецслужби", - вважають у відомстві. 

Як відомо, у ніч проти 5 березня українські бійці уразили корабель "Сергей Котов" російського Чорноморського флоту, судно зазнало значних пошкоджень поблизу Керченської протоки. Ворожий плавзасіб, як і десантний корабель рф "Цезар Куніков", було атаковано морським дронами “Magura V5”. Судно зазнало пошкоджень корми, правого та лівого бортів. Його вартість орієнтовно складає 65 мільйонів доларів. 

У ВМС ЗСУ зазначили, що знищений "Сергей Котов" був найновішим з суден проєкту 22160, у Чорноморський флот його включили вже після початку широкомасштабної війни росії проти України. Це вже другий з чотирьох кораблів цього красу, який українська сторона вивела з ладу, першим був "Павел Дежавин". Попри те, що цей корабель є стелс-технологічним наші дрони його все одно виявили.

Як писав "Ми-Україна" раніше, ири європейські країни, а саме Естонія, Франція та Польща закликали негайно посилити обороноздатність Європи. У цих державах вважають, що Європі потрібна нова оборонно-промислова стратегія.

Головне