Засуджено агента ФСБ, який шпигував на Дніпропетровщині

Засуджено агента ФСБ, який шпигував на Дніпропетровщині

За матеріалами Служби безпеки України було засуджено до 15 років позбавлення волі 31-річного жителя Юр’ївського району Дніпропетровської області, який шпигував на користь ФСБ.

Про це повідомляє СБУ в Telegram. 

Зловмисник, який на початку повномасштабної війни працював у місцевому підрозділі ДСНС, навесні 2022 року передав російській спецслужбі декілька паролів та інструкцію щодо перетину блокпостів під час комендантської години.

Окрім цього, він шпигував за пунктами найбільшого зосередження особового складу та військової техніки Сил оборони України. Зібрані розвіддані окупанти використовували для планування бойових операцій, у тому числі із залученням диверсійно-розвідувальних груп.

Контррозвідники СБУ затримали зрадника у березні 2022 року. Суд, за матеріалами Служби безпеки, призначив йому 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Слідство встановило, що він добровільно вийшов на зв'язок з ФСБ через прокремлівського блогера Юрія Подоляку, з яким він листувався у його Телеграм-каналі.

Після дистанційного вербування, блогер виступав у ролі «зв’язкового» між агентом та його куратором з ФСБ. Для комунікації агент використовував фейковий акаунт в анонімному чаті популярного месенджера.

Під час обшуку у затриманого було вилучено мобільні телефони з доказами його шпигунської діяльності на користь росії. 

За матеріалами СБУ суд визнав його винним у державній зраді, вчинений в умовах воєнного стану, за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України.

Розслідування проводили співробітники СБУ у Дніпропетровській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України затримала жіночу агентурну групу ФСБ, яка діяла в Одесі. Агентки росії за допомогою селфі коригували ракетні удари рф по місту.

Головне