Заступник глави Міноборони оцінив захист Київської ГЕС від ворожої атаки

Заступник глави Міноборони оцінив захист Київської ГЕС від ворожої атаки

Уразити ракетами Київську ГЕС майже неможливо, оскільку для її захисту було зосереджено відповідні сили і засоби.

Про це повідомив перший заступник міністра оборони генерал-лейтенант Олександр Павлюк в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Ми в принципі зробили все, що можливо, розуміючи ще минулого року, коли велика загроза була, коли я ще командував угрупованням сил і засобів оборони Києва. Ми не виключали такий факт, тому і засоби ППО зосереджені на цьому напрямку, відповідний маневр сил і засобів за необхідністю був", - розповів Павлюк.

За його словами, розрахункова кількість потреби елементів ураження ­– це як мінімум ядерний вибух. Також підірвати ГЕС можливо зсередини, як це і сталося на Каховській гідроелектростанції. Заступник очільника Міноборони додав, що уразити об'єкт ракетами майже неможливо.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, загрози для Київської ГЕС відсутні. Об’єкт повною мірою захищений як з повітря, так і зсередини. Гендиректор “Укргідроенерго” Ігор Сирота заявив, що всі гучні погрози росіян щодо Київської ГЕС існують тільки в їхній “хворій уяві”. Сирота також розповів про те, наскільки убезпеченими на сьогодні є і інші українські ГЕСи.

Крім того, сума збитків довкіллю через підрив росією дамби Каховської ГЕС вже сягає понад 1,5 млрд євро (60 млн гривень). При цьому голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін наголосив, що це лише орієнтовна сума. 

Головне