Заступника командира військової частини судитимуть за привласнення 4,6 млн грн

Заступника командира військової частини судитимуть за привласнення 4,6 млн грн

Заступник командира однієї з військових частин разом із начальником їдальні, менеджером та бухгалтером постачальника організували схему, за якою постачали "уявні" продукти, привласнивши 4,6 млн гривень.

Про це повідомляє преслужба Державного бюро розслідувань.

Протягом серпня-грудня 2023 року фігуранти схеми підробляли накладні та оформляли фіктивні закупівлі продуктів для військової частини, які насправді не постачалися. Гроші, перераховані Міністерством оборони, менеджери постачальника "легалізували" та розподіляли між учасниками.

П’ять учасників оборудки обвинувачуються в умисному заволодінні чужим майном, підробленні офіційного документа та його використанні, службовому підробленні, легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28, ч. 3, 4 ст. 358, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366, ч. 3 ст. 209 КК України).

Начальник їдальні також обвинувачується у незаконному поводженні зі зброєю (ч. 1 ст. 263 КК України), оскільки за місцем його проживання було виявлено боєприпаси та вибухові речовини.

Підозрюваним загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України та Національна поліція затримали двоє російських агентів, які планували виготовити саморобний вибуховий пристрій та підірвати його в одному з людних місць столиці.

Головне