Засновника Telegram Дурова звільнили під заставу і заборонили виїжджати з Франції

Засновника Telegram Дурова звільнили під заставу і заборонили виїжджати з Франції

Паризький суд ухвалив рішення звільнити з-під варти Павла Дурова, засновника месенджера Telegram, після внесення застави у розмірі 5 мільйонів євро. Про це повідомляє агентство Reuters.

Дурову заборонено покидати територію Франції, а також зобов'язано двічі на тиждень з'являтися до поліції для реєстрації.

За словами прокурорки Парижа Лор Беккуо, суддя знайшов достатньо підстав для офіційного розслідування щодо Дурова за всіма пунктами звинувачень, які стали причиною його затримання 24 серпня.

Звинувачення включають керування платформою, де відбувається незаконна діяльність, відмову надавати інформацію на вимогу влади, співучасть у відмиванні коштів, сексуальних злочинах проти дітей, незаконному обігу наркотиків та шахрайстві.

Варто зазначити, що статус підслідного у Франції не є рівнозначним визнанню провини і не обов'язково призведе до судового процесу.

Нагадаємо, засновника Telegram Павла Дурова звільнили з-під варти сьогодні, 28 серпня, після арешту в суботу, 24 серпня. Про це повідомляє  BFMTV.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент Франції Еммануель Макрон у 2018 році запропонував Павлу Дурову перенести штаб-квартиру Telegram до Парижа, але той відхилив цю пропозицію.

Головне