Заробляли щомісяця 2 млн грн: у Луцьку викрили шахрайський кол-центр (фото)

Заробляли щомісяця 2 млн грн: у Луцьку викрили шахрайський кол-центр (фото)

У Луцьку викрили шахрайський кол-центр, який заробляв щомісяця майже 2 млн гривень на потерпілих. Про це повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора України в Telegram-каналі.

Як зазначається, учасники організованої групи телефонували громадянам різних країн. Шахраї називалися працівниками інвестиційної компанії та шляхом обману і зловживання довірою схиляли людей до перерахування грошових коштів під приводом інвестування у криптовалюти, цінні папери тощо.

При цьому розмір завданої особам шкоди становить приблизно 2 млн гривень кожного місяця. Під час обшуків в офісі в Луцьку було вилучено 25 комп’ютерів та п'ять мобільних телефонів. Там містяться переписки з потерпілими іноземцями. Також було виявлено чорнові записи, а серед них - сценарії розмов з майбутніми потерпілими. Їх шахраї використовували, аби заволодіти чужими коштами.

Крім того, обшуки проводили в оселі двох керівників кол-центру. У них вилучили чотири комп’ютери, банківські карти та договори. Наразі вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно.

3.jpg (125 KB)

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, спеціалісти у галузі кібербезпеки, що працюють в Службі безпеки, виявили корупційну схему в Північному міжобласному територіальному відділенні Антимонопольного комітету.

Головне