Заробляли понад 10 млн грн в місяць: на Прикарпатті викрили наркосиндикат

Заробляли понад 10 млн грн в місяць: на Прикарпатті викрили наркосиндикат

Служба безпеки України та Національна поліція зупинили діяльність злочинної групи, яка виготовляла та розповсюджувала оптові партії наркотиків у Прикарпатті. Щомісяця члени цієї групи виробляли до 20 кг наркотиків для подальшого збуту через розгалужену мережу наркодилерів.

Про це повідомляє СБУ.

Організатора та трьох головних учасників наркосиндикату було затримано.

Зловмисники на території регіону створили кілька лабораторій для виробництва особливо небезпечної психотропної речовини - амфетаміну. Для охорони периметру підпільних цехів вони використовували квадрокоптери з системами відеоспостереження.

Крім того, члени угруповання також продавали канабіс та наркотичний препарат "Субутекс" за замовленням. Цей підпільний бізнес дозволив організаторам отримувати регулярний прибуток у понад 10 млн грн щомісяця.

За даними слідства, лідерами групи були двоє рецидивістів, які вже мали судимості за наркоторгівлю.

Під час обшуків у затриманих було вилучено п'ять кг амфетаміну та канабісу, обладнання для виробництва та фасування заборонених речовин, банківські картки, через які здійснювалися розрахунки, готівку на суму 300 тисяч гривень, а також п'ять автомобілів преміум-класу.

Затриманим повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України. Наразі вони перебувають під вартою, а їм загрожує до 12 років ув'язнення.

Як писав "Ми-Україна" раніше, СБУ затримала сім’ю зрадників, які хотіли підірвати залізничні ешелони ЗСУ.

Головне