Заробляли понад 10 млн грн щомісяця: в Україні ліквідували масштабну мережу наркодилерів

Заробляли понад 10 млн грн щомісяця: в Україні ліквідували масштабну мережу наркодилерів

Поліцейські провели спецоперацію в дев'яти регіонах України і затримали 14 наркодилерів, які розповсюджували наркотики та психотропні речовини. Щомісячний прибуток від їхньої діяльності складав понад 10 мільйонів гривень.

Про це повідомляють пресслужби Нацполіції та Офісу генпрокурора.

Згідно з інформацією правоохоронців, злочинці використовували розгалужену мережу телеграм-каналів для поширення наркотиків та психотропів. Вони приймали замовлення через месенджери та організовували доставку "товару" покупцям за допомогою поштових сервісів і закладок.

У результаті 50 обшуків, проведених у дев'яти регіонах країни, було вилучено понад 20 кг солей Альфа-PVР, амфетамін, мефедрон, канабіс, пігулки MDMA, 200 марок LSD, загальна вартість яких на "чорному" ринку перевищує 11 млн грн. Також вилучено готівку в різній валюті на суму 2,8 млн грн, вісім автомобілів вартістю понад 170 тис дол, зброю та набої до неї.

За даними прокуратури, організатором наркобізнесу виявився 25-річний мешканець Дніпра. Наркоторговці діяли на території Києва, Харківської, Сумської, Донецької, Одеської, Київської, Дніпропетровської, Чернівецької та Миколаївської областей. Кожен учасник групи відповідав за свій напрямок – постачання, зберігання, збут і легалізацію доходів від наркотрафіку.

Під час спецоперації за участю спецпідрозділів поліції та патрульної поліції Сумщини було затримано 14 осіб. Їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідчі пред'явили підозру за ч. 2, 3 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах).

За скоєне їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, США розмістили стратегічні бомбардувальники неподалік України.

Головне