"Заробляли" на ЗСУ та ошукували хворих людей: на Дніпропетровщині викрили учасників злочинного угрупування

Злочинне угрупування на Дніпропетровщині знаходили в Інтернеті оголошення про збір коштів на потреби ЗСУ або лікування хворих, після чого телефонували людям, які дали оголошення. Правоохоронці викрили шахраїв.

Про це повідомляє пресслужба поліції Дніпропетровської області.

За попередньою інформацією, вони заволоділи коштами трьох потерпілих на суму понад 70 тисяч гривень. Остаточна кількість ошуканих осіб та загальна сума збитків наразі встановлюється.

Згідно з інформацією, до складу шахрайської групи входили троє місцевих мешканців. Вони діяли за схемою, що полягала у пошуку в Інтернеті оголошень про збір коштів на потреби Збройних сил України або лікування хворих. 

Згодом зловмисники телефонували людям, які розміщували ці оголошення, і повідомляли, що виникли труднощі з переведенням грошового переказу з-за кордону. Після цього вони надавали інструкції, як отримати переказ, в результаті чого гроші з рахунків потерпілих потрапляли на картки шахраїв.

Під час обшуків вилучено мобільні телефони, сім-картки, банківські картки, грошові кошти, паспорти, оформлені на третіх осіб, водійські посвідчення, а також автомобіль і чорнові записи.

Організатору групи повідомлено про підозру за шахрайство. Петриківським районним судом Дніпропетровської області йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб з правом внесення застави. 

Як писав “Ми-Україна” раніше, правоохоронці затримали чотирьох підозрюваних, які підпалювали автомобілі ЗСУ у Києві на замовлення.

Головне