Заробляли на ухилянтах: у Києві та Херсоні затримали адвокатів і посадовців ТЦК

Заробляли на ухилянтах: у Києві та Херсоні затримали адвокатів і посадовців ТЦК

Правоохронці викрили дві корупційні схеми ухилення від мобілізації, в результаті яких у Києві та Херсоні було затримано шістьох осіб. Зловмисники за хабарі допомагали військовозобов’язаним уникнути призову.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

За попередньою інформацією, за хабарі 7-12 тис доларів фігуранти оформлювали клієнтам “бронь” або знімали з військового обліку на підставі фіктивних медвисновків.

У столиці затримано двох адвокатів, які пропонували своїм клієнтам “бронь” через незаконне працевлаштування на оборонному підприємстві. Для цього вони організовували фіктивне проходження військово-лікарської комісії та сприяли уникненню вручення повістки. Правоохоронці затримали одного з фігурантів під час отримання хабаря в Києві, його спільника - на Черкащині.

У Херсоні затримано трьох посадовців ТЦК та їхню спільницю з Центру надання адміністративних послуг, яка допомагала ухилянтам через фіктивні медичні довідки. Жінка оновлювала дані військовозобов’язаних, після чого спільники в ТЦК знімали їх з обліку через фальшиві висновки про “поганий” стан здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проблеми з бронюванням, строки у повістках та призов до 25 років: як змінились умови мобілізації

Наразі двом затриманим з Києва повідомлено про підозру за зловживання впливом, вчинене за попередньою змовою осіб.

В Херсоні дії порушників кваліфіковано, як одержання неправомірної вигоди службовою особою.

Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Печерський районий суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 49 млн грн застави для депутатки Хмельницької міськради Світлани Баранської.

Головне