Заробляли мільйони гривень щомісячно: ДБР викрило посадовців Держпродспоживслужби

Заробляли мільйони гривень щомісячно: ДБР викрило посадовців Держпродспоживслужби

Державне бюро розслідувань викрило факти корупційних дій у Держпродспоживслужбі Одеської та Запорізької областей, де посадовці регулярно отримували великі суми грошей від експортерів через створену ними корупційну схему.

Про це пише ДБР.

Ця схема включала вимагання винагороди за видання фітосанітарних сертифікатів та актів про обстеження, необхідних для експорту сільськогосподарської продукції, зокрема ячменю та кукурудзи.

"Фактично посадовці Держпродспоживслужби створили організовану злочинну групу зі чітким розподілом ролей та обов’язків. До її складу входило понад 11 людей, серед них керівник ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області та начальник Управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області", - йдеться у дописі.

Головні керівники та інспектори цих областей були втягнуті до цієї організованої злочинної групи, в яку також входили представники брокерських компаній. За попередніми оцінками, учасники групи незаконно отримували щомісячно понад 160 тисяч доларів.

Поліція здійснила 60 обшуків у різних регіонах України, під час яких вдалося виявити та конфіскувати понад 100 тисяч доларів та 500 тисяч гривень, отриманих з незаконних діяльностей, і також було вилучено 8 автомобілів преміум-класу.

Під час проведених обшуків у різних регіонах країни вилучено значні суми грошей, а також вісім автомобілів еліт-класу.

П'ятьох учасників злочинної групи вже затримано та повідомлено про підозри у вчиненні незаконних дій. Також розглядається можливість оголошення підозр до інших посадовців, які брали участь у корупційних справах.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, атака на НПЗ у Нижньокамську - спільна операція СБУ та ГУР/

Головне