Заробив на "гуманітарних" авто 35 млн грн: у Полтаві затримали шахрая

Заробив на

У Полтаві правоохоронці затримали керівника благодійної організації, який заробив понад 35 мільйонів гривень на незаконному продажі автомобілів, призначених як гуманітарна допомога для ЗСУ.

Про це повідомляє Нацполіція України.

Слідчі встановили, що керівник фонду ввіз в Україну понад 230 автомобілів для військових потреб як гуманітарну допомогу. Незважаючи на заборону на продаж такого майна, він організував продаж машин цивільним та військовим за готівку.

До своєї схеми він залучив кількох спільників, які займалися пошуком покупців, підготовкою автомобілів до продажу та оформленням документів. Для приховування незаконної діяльності один із учасників надсилав підроблені звіти до профільного міністерства.

Згідно з розслідуванням, було продано понад 230 автомобілів, які ввозилися в Україну для військових під час воєнного стану. Сума незаконних прибутків перевищує 35 мільйонів гривень.

Керівника затримали під час чергової спроби продати автомобіль. Йому пред'явлено підозру за ч. 3 ст. 201-2 КК України (незаконне використання гуманітарної допомоги з метою прибутку). Наразі вирішується питання про запобіжний захід. Йому загрожує до семи років позбавлення волі, заборона займати певні посади та конфіскація майна.

Правоохоронці продовжують розслідування, щоб притягнути до відповідальності всіх учасників цієї схеми.

Як писав "Ми-Україна" раніше, ДБР виявило нове мaйно родичів Медведчука та Козака на 16 млн грн.

Головне