Заробили понад мільйон доларів на ухилянтах: ДБР викрила масштабну схему

Заробили понад мільйон доларів на ухилянтах: ДБР викрила масштабну схему

Державне бюро розслідувань викрило посадовця Приморського районного ТЦК та СП Одеси, якого підозрюють в організації масштабної схеми заробітку на чоловіках, охочих уникнути мобілізації.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

За інформацією слідства, посадовець у липні 2023 року започаткував схему, за якою втручався в електронну базу реєстру військовозобов'язаних "Оберіг", вносячи зміни, що робили 138 осіб непридатними для військової служби.

За свої послуги він вимагав від 4 500 до 7 000 доларів, заробивши щонайменше 1 мільйон доларів.

ДБР також ідентифікувало всіх чоловіків, які скористалися схемою. Деякі з них виїхали за кордон, а ті, хто не встиг виїхати, вже перебувають у центрах комплектування для оновлення даних та подальшої мобілізації до лав ЗСУ.

Посадовця Приморського районного ТЦК та СП Одеси підозрюють у несанкціонованому втручанні в роботу інформаційно-комунікаційних систем (ч. 5 ст. 361 КК України). Йому загрожує до 15 років ув'язнення.

Слідчі продовжують встановлювати повне коло причетних до цієї схеми.

Нагадаємо, ДБР розпочало кримінальне провадження щодо командування 125 окремої бригади територіальної оборони. Їх підозрюють у недбалому ставленні до службових обов'язків, що призвело до втрати позицій під час російського наступу на Харківщину в травні 2024 року.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України зібрала доказову базу щодо заступника міністра оборони рф Олексія Криворучка, який відповідає за постачання російських військ у війні проти України.

Головне