Зарівна: Група "Макфола-Єрмака" скоро представить новий список санкцій проти рф

Зарівна: Група

Найближчим часом група "Макфола-Єрмака" представить свій новий санкційний план. Про це повідомила в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна" радниця керівника Офісу Президента Дарія Зарівна.

"Дуже скоро представить свій санкційний план 2.0. група "Макфола-Єрмака". Якщо ви пам’ятаєте, десь рік тому в ці дати ця група була створена, вона презентувала в ці дати свій план. Він був виконаний на 85% і от найближчим часом ми представимо новий. Ми вже побудували потужну санкційну коаліцію. Дуже добре розуміємо - куди йти, що працює, що не працює", - заявила Зарівна.

При цьому вона додала, що левова частка уже введених санкцій базується на інформації, яку надали українські експерти. 

"Ми будемо продовжувати цю роботу", - наголосила Зарівна.

Також вона зазначила, що Україна буде працювати над тим, щоб нові санкції проти росії затронули російських пропагандистів.

"Вже те, що прийняли партнери, завдало серйозної шкоди росії. Це вплинуло на газову і нафтову промисловість, на банки. Але цього недостатньо. Ми очікуємо, що наступним пріоритетом стануть санкції проти "Росатому", проти IT, фінансові санкції. І звичайно дуже принциповим є момент також пропагандистів. У минулий пакет потрапили декілька прізвищ пропагандистів, але цього недостатньо. Ми дуже будемо боротися, щоб більше пропагандистів потрапили в списки", - наголосила радниця керівника ОПУ.

Як повідомляли "Ми-Україна", президент України Володимир Зеленський ввів санкції проти колишнього президента АТ “Мотор Січі” В’ячеслава Богуслаєва та низки росіян. 

Головне