Запоріжжя під ударом: внаслідок обстрілу двоє людей загинуло, п'ять - поранених

Запоріжжя під ударом: внаслідок обстрілу двоє людей загинуло, п'ять - поранених

Запорізька область зазнала потужної атаки росіян 17 вересня, внаслідок якої загинули цивільні. Про це повідомив голова місцевої ОВА Іван Федоров. 

Найбільше постраждала Комишуваська громада, де було пошкоджено кілька приватних будинків та об'єкт інфраструктури. На місці трагедії триває пошуково-рятувальна операція, оскільки є ймовірність, що під завалами можуть знаходитися люди.

На цю годину відомо про двох загиблих та п'ятьох поранених.

Федоров наголосив на щоденному терорі, якому піддаються мирні жителі регіону, особливо підкресливши страждання дітей. Він рішуче засудив дії Росії, назвавши її країною-терористом, яка не має права на існування.

Нагадаємо, в 26 АБр розповіли про поновлення росіянами активних наступальних дій одразу на кількох напрямках Донецької області. Противник проводить штурмові операції в районах Андріївки, Калинівки та Іванівського. В бригаді припустили, що російська армія має на меті повною мірою захопити Донецьку та Луганську області, щоб потім оголосити "паузу" у військових діях та "зберегти своє обличчя" на міжнародній арені.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в 3 ОШБр розповіли, що російські окупанти прагнуть повернути втрачені позиції та витіснити українських захисників зі звільнених територій. В бригаді підкреслили, що їхні бійці успішно відвоювали у ворога важливий плацдарм. А тепер ворог докладає значних зусиль, щоб відновити контроль над цими стратегічно важливими ділянками фронту.

Головне