Запоріжжя пережило 322 удари за добу: в області понівечено понад пів сотні будинків

Запоріжжя пережило 322 удари за добу: в області понівечено понад пів сотні будинків

Запорізька область за добу 20 вересня зазнала 322 ударів армії рф, які були націлені на вісім населених пунктів регіону. Про це повідомив очільник місцевої ОВА Іван Федоров.

Найінтенсивніше ворог гатив по Гуляйполю, що у Пологівському районі. Місто пережило атаки з використанням безпілотників, реактивних систем залпового вогню та артилерії. Також під інтенсивним вогнем опинилися Роботине, Новоандріївка та Левадне.

Окупанти застосували різноманітні засоби ураження. Зокрема, було зафіксовано авіаційний удар по П'ятихатках. 157 атак було здійснено за допомогою дронів різних модифікацій. Крім того, ворог 15 разів застосував РСЗВ та провів 149 артилерійських обстрілів.

Внаслідок цих атак суттєво постраждала цивільна інфраструктура регіону. За словами Федорова, надійшло 55 повідомлень про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури. Попри масштабність ударів, жертв серед мирного населення немає.

Нагадаємо, посеред ночі 21 вересня військовослужбовці рф здійснили ракетний удар по Кривому Рогу. Ворог бив по житловому масиву у середмісті. Внаслідок цієї атаки загинуло троє людей, серед яких була дитина 12-річного віку. Окрім того, є повідомлення про поранених містян.

Як писав "Ми-Україна" раніше, вечірній обстріл Харкова 20 вересня призвів до поранення 15 місцевих жителів. Місто ворог атакував КАбами.

Головне