Запит Байдена про допомогу Україні розглянуть за 2 тижні

Запит Байдена про допомогу Україні розглянуть за 2 тижні

Після Дня Подяки, який припадає на 23 листопада цього року, Палата представників США планує розглянути запит президента Джо Байдена щодо фінансової допомоги Україні.

Про це повідомив лідер більшості в Сенаті США Чак Шумер, передає CNN.

За його словами, об'єднаний пакет національної безпеки, який включає допомогу країнам, таким як Ізраїль, Україна та Тайвань, а також посилення кордонів США, буде висунутий на розгляд після зазначеного свята.

Шумер висловив надію, що всі чотири запити президента отримають підтримку - щодо України, Ізраїлю, захисту кордонів та допомоги Індійсько-Тихоокеанському регіону. Він зауважив, що це буде важливим пріоритетом, і відзначив необхідність двопартійної підтримки у всіх чотирьох питаннях.

Шумер відповів на можливі спроби Республіканської партії розділити пакет на окремі законопроекти, вказавши, що потрібна двопартійна підтримка всіх чотирьох запитів, і він буде працювати над тим, щоб досягти цієї мети.

Нагадаємо, міністр оборони України Рустем Умєров звернувся до своїх колег з міністерств оборони країн Європейського Союзу, висловивши подяку за постійну підтримку України.

У своєму відеозверненні він закликав до швидкого надання нової військово-технічної допомоги. Умєров наголосив, що продовження та прискорення цього процесу допомагає Україні планувати та здійснювати не лише оборону, а й наступальні операції, і висловив переконання, що Україна продовжить боротьбу досягнення міжнародно визнаних кордонів своєї території.

Як писав "Ми-Україна" раніше, росіяни вгатили по багатоповерхівці у Селидовому на Донеччині, є загибла.

Головне