Заохочуватиме вбивати більше цивільного населення: Подоляк розкритикував позицію генсека ООН щодо війни

Заохочуватиме вбивати більше цивільного населення: Подоляк розкритикував позицію генсека ООН щодо війни

Позиція генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша щодо війни росії в Україні лише заохочуватиме окупантів вбивати більше мирних українців. Про це заявив радник голови ОПУ Михайло Подоляк в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

"Це схоже на заохочення росії на продовження максимізації, масштабування і збільшення вбивств цивільного населення в Україні. Просто треба вже не мати ілюзій і чітко називати речі своїми іменами. Людина пропонує таку угоду, яка буде заохочувати російську федерацію вбивати більше цивільного населення в Україні", - наголосив Подоляк.

При цьому він пояснив, що росія може розцінити позицію Гутерреша як слабкість.

"Який висновок зробить росія? Що вони готові йти на будь-які поступки, якщо ми будемо ракетами атакувати міста України. Ну це ж такий висновок можна зробити", - зазначив радник керівника ОПУ.

Крім того він нагадав заяву Гутерреша про те, що Україна нібито хоче продовжувати війну.

"Очільник ООН говорить, що сторони хочуть продовжувати війну. Не просто - росія напала на Україну і хоче продовжувати. Якби Гутерреш сказав, що російська федерація не хоче вийти з суверенної території України, тоді було б зрозуміло, що він дійсно розуміє природу війни. А він говорить, що сторони, тобто ми з вами, хочемо продовжувати війну, так само як це робить росія. Ви розумієте абсурдність цього?" - наголосив Подоляк.

І додав: "Це чітко фіксує позицію Гутерреша як людини, яка по-перше абсолютно свідомо не розуміє, що відбувається в Україні. По-друге, абсолютно не зацікавлена в тому, щоб ця війна закінчилася справедливим фіналом. По-третє, абсолютно залежна від російської точки зору на цю війну. І четверте - ця позиція буде тільки провокувати росію на збільшення геноцидних практик в цій війні".

Як повідомляли "Ми-Україна", пропозиції ООН росії для повернення до “зернової угоди”свідчать про те, що Організація не розуміє, яка в Україні триває війна, заявив Михайло Подоляк.

Головне