Заморожені активи рф: Україна має план доступу до €300 мільярдів

Заморожені активи рф: Україна має план доступу до €300 мільярдів

Для відновлення України знадобиться щонайменше 486 мільярдів доларів. Основним джерелом стягнення стануть заморожені активи російської федерації. Україна має план доступу.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у четвер, 7 березня, у Telegram.

За його словами, відбулася важлива нарада щодо конфіскації заморожених активів росії за участю Мін'юсту, МЗС, Мінфіну, Мінекономіки та НБУ. На зустрічі обговорювали плани щодо конфіскації російських активів з G7, ЄС і Бельгією.
За словами Шмигаля, близько 300 мільярдів євро суверенних активів Росії заморожено в країнах-партнерах.

"Наша ціль та позиція однозначна – доступ до всіх цих активів. Посилюємо нашу юридичну позицію та готуємо необхідні правові механізми. Маємо чіткий план дій та перші результати", - сказав Шмигаль.

Він нагадав, що уряд спільно зі Світовим банком підрахували, що відновлення України коштуватиме щонайменше 486 мільярдів доларів.

Прем'єр також підкреслив, що основним джерелом відновлення повинні стати активи РФ.

Нагадаємо, Україна потребує зовнішнього фінансування у розмірі близько 37,3 мільярдів доларів, щоб покрити дефіцит держбюджету у 2024 році.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації побудує систему блокування російського мовлення на прикордонних територіях.

Головне