Заманювали індусів в рф, а потім змушували воювати проти України: в Індії викрили злочинну схему

Заманювали індусів в рф, а потім змушували воювати проти України: в Індії викрили злочинну схему

Центральне бюро розслідувань Індії заявило про викриття організованої мережі торгівлі людьми, яка, обіцяючи місцевим чоловікам високу зарплатню, заманювала їх у росію, а вже там змушувала їх брати участь у війні рф проти України. Наразі встановлень близько 35 таких випадків, пише Reuters.

Також відомо, що як мінімум двоє жертв злочинної схеми на фронті загинули, ще низка - отримали тяжкі поранення. Індійське посольство у рф підтвердило фает загибелі одного з чоловіків. 

Слідчі встановили, що торговці людьми діяли одразу у декількох штатах і виходили на потенційних "клієнтів" через соцмережі. 

"Індійські громадяни, які стали жертвами торгівлі людьми, були навчені бойовим діям і спрямовані на передові бази в зоні російсько-українського конфлікту проти їх волі", - вказано у заяві Центрального бюро розслідувань.

Російське зовнішньополітичне відомство від коментування ситуації відмовилося.

Нагадаємо: раніше цього місяця у Центрі Нацспротиву повідомили про фіксацію перекидання на тимчасово окуповані українські землі чергових завербованих Кремлем іноземців. В останні партіях помічені громадяни Куби та Непалу. По прибуттю на ТОТ спершу чоловіків відправляють на полігони на навчання, їх підготовкою опікуються інструктори, які раніше несли службу у ПВК "Вагнер".

Як писав "Ми-Україна" раніше, в ГУР МО пояснювали, що для росії вигідніше і дешевше шукати найманців за кордоном, ніж продовжувати мобілізацію всередині рф. Вже є інформація і про сомалійців, і про громадян Сьєрра-Леоне, та Непалу. До війська їх заманюють грошима та обіцянками про те, що в бойових діях вони участь не братимуть. 

Головне